lørdag den 19. maj 2018

Min flotte plantereol.

Som jeg har nævnt tidligere, er jeg gået lidt amok med planter. Jeg har altid været meget glad for planter, men i den seneste tid, er antallet af panter steget lidt vildt. 

Og når man så har mange planter, får man hurtig pladsmangel. Og hvad gør man gå? 
Ja, man anskaffer sig da en plantereol. 


Den er bare så god til de planter som trives bedst i halvskygge. Og da vores store vindue i stuen er stik syd, så er der alt for varmt for mange planter i vindueskarmen. 

Men denne her er bare helt perfekt. Og hvad har jeg så på den ?

Øverst har jeg en Pilea. Vi har endnu ikke fundet melodien helt. Den trives ikke fuldkommen og jeg har flyttet en del rundt på, og dette er den bedste plads indtil videre. Ved siden af den står en lille Hjerteranke. Jeg købte den på nettet, og den var i en frygtelig forfatning, da den kom med posten. Den burde egentlig står mere solrigt, men den er stadig meget lille, og er ved at komme sig. 

På anden hylde, har jeg min Perler på snor. Jeg havde ønsket mig den meget længe, og fandt den endeligt på en lokal planteskole. Jeg ved, at mange mener den skal stå i fuld sol, men den har det så godt, på sin plads her. Og så bliver den der. Og dens ven, er et lille gummitræ, som jeg glæder mig, at den bliver stor og flot. 

På tredje hylde er en Begonia Rex. Det er også den som er på øverste billede i dette indlæg. Jeg fik den i fødselsdagsgave, og jeg elsker dens sølvfarvede blade. Og den står bare så fint der. Nederst står min flotte Calatheaer. Der er faktisk en hylde mere, men den har vi fjernet for at få plads til de lidt større planter. 

Men mine Calathea planter står så her. Det er tropeplanter som har det bedst i halvskygge og ved høj luftfugtighed. Så jeg bruser dem over med vandforstøver, dagligt, her i varmen. De åbner sig om dagen og lukker sig om aftenen. Det er så smukke og fås i rigtig mange varianter. 

Det var så en lille del af mine skønne planter. Jeg bliver bare så glad hvergang jeg kigger på dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar