mandag den 2. april 2018

Anmeldelse af Toner i Natten, af Jojo Moyes

Hej igen. Jeg håber I er kommet godt igennem Påsken, og har nydt de fridage der har været. Jeg har brugt påsken på at læse en af de seneste udgivet bøger, fra Jojo Moyes. Toner i natten hedder den. 


Her i Danmark er mange af Moyes tidlige romaner, først blevet udgivet de seneste år. Brudeskibet og Hvalernes sang er nogle af hende tidlige romaner. Det er Toner i natten også. Den er skrevet i 2008. 

I bogen møder vi Isabel. Hun er professionel violinist og hendes mand, er næsten lige død. Hun sidder tilbage i et meget dyrt hus, med sin meget ansvarlige datter, og en søn som ikke har sagt et ord, siden farens død. Og situationen tvinger dem til at flytte i et stort, men faldefærdigt hus. Huset har hun arvet fra en fjern slægtning, og det ligger ude i skoven, langt fra alt og alle. 
Men huset er genstand for fleres opmærksomhed. Især naboen Matt vil gerne havde fingrene i det, og han skyr ingen midler for at få fat i huset. 
Hvordan vil det nye liv på landet fungere for Isabel og hendes børn? Kan hun overskue hele situationen oven i al sorgen, over hendes afdøde mand? Og kan man stole på alle som, banker på ens dør?

Og hvad synes jeg så om denne bog? Jeg må indrømme, at jeg havde frygtet, at denne tidlige roman, ville være lidt kedeligt. Dette var desværre min erfaring fra, især Hvalernes Sang. Men denne bog er virkelig god. Det er en rigtig sød og medrivende fortælling, hvor vi får fortalt historien, fra flere forskellige personerens synsvinkler. 
Jeg følte med Isabel i hendes kamp, i at finde hoved og hale i hendes nye liv. Jeg fik helt ondt i maven over hendes sorg, og jeg grinede med, når det hele var et rent lykkeligt kaos. For det er bogen. Et stort kaos med masser af venskaber, byggerod og kærlighed. 

Endnu en skøn, skøn bog fra Jojo Moyes. 

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar