lørdag den 10. marts 2018

Mine orkideer - mine 10 bedste råd.

Som afslutning på min lille serie om orkidepasning, vil jeg afslutte med at liste mine bedste råd op. Som en opsummering på de tre forrige indlæg. 


inden jeg kommer med mine råd, vil jeg endnu engang nævne, at alle disse råd, blot er mine egne. Jeg har gode erfaringer med dem, men der findes selvfølgelig utallige af forskellige meninger og råd. 

1. Køb aldrig en orkide som stå i træk, i butikken. Ej heller en orkide som står ude, som fx på et tov, i vinterhalvåret. 

2. Når du køber en orkide, skal du tjekke om den har sunde, faste, grønne blade. Den bør have mange flotte grønne rødder i potten. Knopper og blomster skal de sunde ud og der må ikke være noget gult, eller vissent på planten. Og så bør planten ikke være helt udtørret, eller drivvåd. 

3. En orkide har ikke godt af direkte sollys. Dette kan brænde planten. Placer orkideer i et nord eller østvendt vindue. Hvis den står i et sydvendt vindue bør den trækkes væk fra den direkte sol. Dog skal man huske sol og lys er vigtigt. Uden lys dør den. 

4. Vand gerne med kalkfrit vand. Gød én gang om måneden. Hav faste vandingsdage. Fx i hver weekend. Vand ikke bladene. Den dør hvis den får vand i midten af planten. 

5. Lidt te eller kaffe i vandet, gøder godt. 

6. Klip kun blomsterstænglen ned, hvis den begynder at visne. Og klip ned til næste øje, så den kan danne nye skud. 

7. Orkideer sætter nye skud når det bliver mere mørk og køligt. Den kan snydes ved at sætte den i et mørkere og køligere rum. Der skal dog stadig være lidt lys. Generelt skyder orkideer rigtig meget om vinteren. 

8. Hvis din orkide trives bør du ikke flytte rundt på den. Den har bedst af, at stå det samme sted hele tiden. 

9. Lad ikke orkideen stå i træk!

10. Klip aldrig rødderne af den! 


Hvis du vil læse de tre tidligere indlæg så læs dem her: 
Vanding
Gødning og blomstring
Omplantning og Keikier

I er også meget velkomne til at skrive, hvis der skulle være yderlige spørgsmål. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar