søndag den 25. marts 2018

Anmeldelse af Stadig Mig, af Jojo Moyes.

Det er ved at være længe siden, at jeg sidst har anmeldt en bog. Jeg har ikke fået læst så meget de sidste måneder, men i den kommende tid vil der komme et par anmeldelser herfra. 

Jeg har læst Stadig mig, af Jojo Moyes. Det er nummer tre i serien om den unge engelske kvinde Louisa Clark. De to forgående bøger er Mig før dig, og Efter Dig. Begge bøger som har fået en del omtale og Mig før dig, blev i 2016 filmatiseret. 


I Stadig mig, fortsætter Louisas fortælling, men nu i New York. Hun har fået arbejde for en meget rig familie på Manhattan. Her skal hun være den unge kones personlige assistent. Men livet hos den rige familie er ikke ukompliceret. Der skal holdes på nye og gamle hemmeligeheder, og Louisa kæmper med at følge med, i det hurtige, og rige liv. Samtidig kæmper hun med at opretholde langdistance forholdet, med kæreste Sam tilbage i England. 
Stille og roligt, opsluges Louisa, af New Yorker livet, men er hun ved at blive en helt anden person? Eller er det den rigtige Louisa, som endelig bryder ud af sin skal? Og hvordan hænger dette nye liv, langt væk hjemmefra, sammen med fortiden, kærligheden og fremtiden?

For skal man lade sig styre. af hvad man selv vil, eller hvad alle andre mener er bedst for én? Og hvad sker der når man beslutter at sige ja til alle nye oplevelser?

Hvad synes jeg så? 
Jeg er virklig positivt overrasket over denne nummer tre. Jeg synes at den forgående bog, var en anelse kedelig, og langtrukken. Men det er også svært at komme efter en fantastisk bog, som Mig før mig. 
Men altså, så er Stadig mig, rigtig god. Jeg er vild med indblikket i det bedre borgerskabs vaner, og særheden, og hvor svært det er at flytte til en ny by. Og så levede jeg mig fuldkommen ind i kærlighedshistorien, mellem Louisa og Sam. Jeg fik både grint og grædt med dem. Alt i alt en skøn fortælling, som husker os på, at vi selv er herre over eget liv, og at ingen kan gøre os til noget vi vil være.  

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar