lørdag den 9. december 2017

Anmeldelse af Oprindelse, af Dan Brown

Robert Langdon er tilbage. Og det er virkelig alt for længe siden vi har set noget til ham sidst. 


Dan Browns nyeste bog hedder Oprindelse. Og denne gang bliver Langdon, inviteret til Bilbao. Langdons tidligere, Elev Edmond Kirsch, vil afsløre en nyhed, som vil ændre hele verdens syn på menneskeheden opståen, og på hvad det vil sige at tro.
Uforudsete hændelser stopper imidlertid den store afsløring, og så må Langdon gøre det han er bedst til. Knække koder og finde frem til den afsløring, som kan udrydde religioner over hele verden. Sammen med Spaniens kommende dronning, Ambra Vidal tager han på en hæsblæsende rejse gennem historie, teknologi og videnskab.

For hvor kommer vi fra? Og hvor skal vi hen?

Hvad mener jeg som om bogen? Jeg er virkelig begejstret. Det er en bog med fuld fart på fra start til slut. Og som altid sidder jeg og googler lokationer, kunstværker og kunstnere imens jeg læser. Det gør bare bogen så meget mere levende for mig. 
Mod slutningen bliver bogen videnskabelig tung, og det gælder om at holde tungen lige i munde, for at få det hele med. Det er nok det eneste som trække denne bog ned. Det og det faktum, at oversætten har valgt at kalde en tablet, for en tavlecomputer! Ja det er en lille detalje, men jeg blev ret irriteret over anvendelsen af et ord, man aldrig ville anvende i virkeligheden. 

Anyway. Så er kan jeg virkelig anbefale denne bog. Den skaber tanker, debat og stiller store spørgsmål... Og så kan jeg ikke vente på at se denne bog filmatiseret. Dan Browns bøger er nemlig super gode på film, synes jeg. 

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner. 
1 kommentar:

 1. Tavlecomputer er faktisk et brugt ord, og det er faktisk det ord man valgte da konceptet blev introduceret i DK.
  Men virkeligheden følger jo ikke altid de intentioner som de sprogkyndige har, så derfor er ordet kun lidt brugt.
  Men du kan se det her:
  http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=tavlecomputer

  Mvh Martin

  SvarSlet