søndag den 29. oktober 2017

Hyggemoster anbefaler - Kragepigeserien.

Jeg ser mig selv som sådan, rimelig velbevandret i krimi generen. Men da en Kollega fortalte om en trilogi, af to svenske forfattere, måtte jeg melde pas. De to forfattere, eller de tre bøger havde jeg aldrig hørt om. Men min kollega anbefalede dem på det kraftigste, og jeg endte med at låne dem. Det har jeg IKKE fortrudt. Det er virkelig nogle geniale bøger. 


Trilogien er skrevet af Jerker Eriksson og Håkan Sundquist. Trilogien er bestående af:


  • Kragepigen
  • Sorgens ild
  • Pythias anvisninger 

Bøgernes handling skrifter imellem nutid og datid. De handler om Kriminalkommissæren Jeanette Kihlberg. Hun arbejder og bor i Stockholm. I den første bog skal hun opklare en sag, om unge drenge som findes døde og skamferet. Under opklaringen kommer hun i kontakt med Psykologen Sofia Zetterlund. 
Jeanettes og hendes team af kriminalbetjente står magtesløse, i sagen om drengeligene, og flere mystiske sager dukker op, i løbet af de tre bøger 

Bøgerne er skrevet virkelig godt - og uhyggelige! Dog blev jeg meget forvirret i starten af første bog. De mange skift i lokationer, tider og personer er lidt kompliceret. Men hold ud. Efter de første 90 sider tager den fat. Og jeg blev virkelig grebet af alle tre bøger. Jeg læste dem alle på 10 dage. 

Er du til en fed krimi med et virkelig bask og overraskende plot, så kan jeg kun anbefale disse bøger.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar