mandag den 16. oktober 2017

Ferie til Kassel #3

Sidste indlæg om vores ferie til Tyskland. 


På vores 4. dage gik turen til Edersee. En stor kunstig sø, som er lavet for at sikre vand til de nærliggende floder. I starter af 19-hundrende tallet, var floderne en meget vigtig trafikåre, og derfor var det vigtig, at der altid var vand. Derfor valgte man at flytte flere byer, og oversvømme en dal. Med mange års mellemrum, bliver søen næsten tømt for vand, og så kan man se resterne af byerne. Der ligger en gammel kirkegård, en bro og andre spændende ting. 


Det var faktisk ret lavvande da vi var der, og med en kikkert kunne man ane toppen af et kirketårn, og en gammel bymur. Det var virkelig fascinerende, at der under alt det vand, ligger resterne af byer, som en gang i mellem kommer til syne. Ud over den spændende historie, var der vanvittigt smuk. Bjergene med alle de finer efterårsfarver, var bare den flotteste kulisse. 


Herefter gik turen til Sababurg nær Kassel. Det bliver også kaldet Torneroseslottet, fordi der er her, Brødrene Grimm Nedskrev mange af deres eventyr. 


Det meste af slotte er en ruin, men noget af det er genopbygget, og så er det bygget et lille hotel ved siden af. Det var så hyggeligt og romantisk. Vi sluttede dagen med at køre forbi min farfars sidste hvilested. Han ligger på de ukendtes gravplads på en lille bitte kirkegård. Og vi fik lagt en lille blomst. 


Dette er så her vores tur slutter. Dagen efter drog vi atter nordpå. Men inden fik jeg nogle billeder af det sted vi boede. Det var en rigtig stort hus, hvor vi havde en lille lejlighed i kælderen. Det var meget småt, men der var hvad der skulle være, og det meste af aftenerne tilbragte vi i min fars og hans kones lejlighed, der var lidt mere plads. 

Det var en skøn skøn tur, med rigtig mange oplevelser. Og mange nye minder er blevet skabt. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar