søndag den 15. oktober 2017

Ferie til Kassel # 2

Vores 3. dage i Tyskland, var en dag hvor jeg fik genset rigtig mange ting, fra mine barndomsminder. Vi begyndte dagen med at køre forbi min farmor. Selv om hukommelsen svigter hos hende, er hun rigtig glad og smilende. Og hun blev meget glad for at få besøg. Se lige denne smukke udsigt fra min farmors plejehjem. Så kan man da heller ikke blive andet end glad. Her efter drog vi mod Kassel. Det Kassel er mest kendt for, er nok Wilhemshöge bjergpark. Og her er lavet det stort monoment med halvguden Herkules. Det er en stor turistattraktion, og jeg har været der rigtig mange gange som barn. 
Det er over 15 år siden jeg havde været der sidst. Og jeg må indrømme at jeg ikke kan huske at at der var så langt ned. På det nederste billede kan man ane Kassel by, men desvære var der ikke den optimale udsigt. 

Da vi havde beundret Herkules, kørte vi ned til Selve Wilhelmshöge Slot. Det ligger i en smuk park og herfra er der også udsigt over Kassel, og op til Herkules. 
Et af mine store ønsker var at se slottet Wilhelmsthal. Her kom vi også ofte og fodrede ænder. Slottet og dens park er noget helt særligt. Dog var noget af parken under renovation, og det var blevet forbudt at fordre ænderne, men det var hyggeligt at besøge og gense. 
Næste stop var igen Ehrsten. Min fars barndomsby. Her fik vi set mine bedsteforældres gamle hus og gik en lille tur i byen. Det var faktisk ret underligt at gå der. Ja næsten lidt trist, da man aldrig kommer til at opleve alle de gode minder igen. Vi sluttede dagen ved Kassel Lufthavn. Min far ville opleve et stort fly lande og lette, og det gjorde vi. Det var meget fascinerende at se den store maskine lette, lige foran os. Det var en lang men også meget begivenhedsrig dag. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar