onsdag den 11. oktober 2017

Ferie til Kassel # 1

Det er længe siden, at jeg har været aktiv her på bloggen. Men jeg har tilladt mig at holde noget ferie, og så har min kæreste haft fødselsdag. Men der er sket rigtig mange ting de sidste uger, og det skal der selvfølgelig blogges om. For 14 dage siden drog min kæreste og jeg, på vores første ferie sammen. Det var egentlig også på tide efter 7 år. Vi skulle med min far og hans kone, 5 dage til tyskland. Min far er født og opvokset nær Kassel, og vi skulle ned og hilse på min farmor, og opleve en masse. Onsdag morgen tog vi afsted. Og vi havde store forventinger. Jeg havde ikke være på ferie i 6 år, og min kæreste havde faktisk aldrig været på ferie, og da slet ikke i udlandet. Vi havde en god tur der ned. Men måtte sidde i kø en del gange. 

Onsdag eftermiddag landede vi i den lille by Zierenberg og vi skulle bo i nogle private ferielejligheder. Her efter besøgte vi min farmor, fik handlet og spist. Og så tidlig i seng efter de mange timer i bil. 
Torsdag var vi tidlig oppe. Vi havde aftalt at tage toget ind til Kassel by. Vi boede lige ved siden af at togstationen i Zierenberg, og turen til Kassel tog lidt over en halv time. Vi havde en smuk tur og kørte også igennem en bjergtunnel på vejen. 


I Kassel skiftede toget til el og blev til en sporvogn, og så kørte den ind i byens centrum. Her stod vi af og gik ind i et stormagasin. Her var alt hvad man kunne ønske sig.


Vi var også en tur på Kassel rådhus og på Kassel Museum. Det var rigtig spændende. Der var en masse om Kassel Storhedstid i det 17 og 18 århundrede, og selvfølge om den voldsomme bombning af Kassel i 1943. Kassels befolkningstal blev reduceret fra 200.000 til 60.000 på et døgn. Virkelig uhyggeligt. 
Da vi havde taget toget tilbage til Ziernberg tog vi ud og handlede lidt. Lidt meget. Der kommer så mange sjove ting i vognen dernede. 

Vi sluttede dagen med en tur til min fars føde og barndomsby. Ehrsten. Her besøgte vi kirkegården. Her ligger mine fire oldeforældre, dog er gravene nedlagt. Det er et sted jeg er kommet rigtig rigtig mange gange, som barn. 
Det var lidt om de første to dage i Tyskland. Jeg er snart tilbage med flere billeder og oplevelser derfra. Ingen kommentarer:

Send en kommentar