tirsdag den 14. februar 2017

Anmeldelse, Kaninjægeren

I slutningen af Januar udkom den længe ventet 6. bog i serien om Joona Linna. Lars Kepler udkom med bogen Playground sidste år. Den er ikke en del af denne serie. Derfor er vi nogle har trippet på forsættelsen på Joona Linna og Saga Bauers kriminalfortællinger udkom. 


I Kaninjægeren møder vi igen Joona Linna. Joona sidder fængslet på andet år, på en lukket anstalt. Et voldsomt mord på en betydningsfuld politiker, gør at politiet bliver nød til at få Joona til at hjælpe med infiltration og opklaring af mordet. Saga Bauer sidder på den anden side, og skubber på at få Joona tilbage i politiet. 
Alt i mens møder vi Rex Müller. Han er en kendt tv kok, som kæmper med et alkoholforbrug, og et ødelagt forhold til sin søn. Han bliver indraget i morderens fortælling. Men hvad er sammenhængen? Og hvilken morder afspiller en remse om kaniner, som optakt til et mord?

Jeg synes et denne bog er virkelig velskrevet, og skaber et god ramme for en meget markaber fortælling. Det er som om mordene omkring Joona Linna, bliver mere og mere voldsomme, jo længere hen vi kommer i bøgerne. Og det gør bare denne bog så uhyggelig. Drabsscenerne er beskrevet på en meget grufuld og levende måde. 
Men selv om det er en rigtig god bog, og et spændende plot, så tog den mig faktisk 14 dage læse. Det er lang tid for mig, når det er en Kepler bog. Jeg følte ikke denne Jeg-kan-ikke-lægge-bogen-fra-mig følelse. Jeg følte mig underholdt når jeg læste, men tabte hurtigt opmærksomheden. 
Og så skal det siges at en del af plottet, minder mig meget om en af Jussi Adler Olsens bøger om afdeling Q og det gjorde, at jeg kørte lidt surt i det. 

Men jeg vil helt klart anbefale bogen. Den er en super god nummer 6 i serien og den gyser, underholder og overrasker. På den rigtig måde. 

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner 

 

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar