søndag den 16. oktober 2016

Anmeldelse, Harry Potter og det forbandede barn

Jeg har i mange år, været en stor Harry Potter fan. Jeg elsker bøgerne og har set filmene mange gange. Jeg er normalt ikke fantasy læser. Men lige Harry Potter univers er noget helt særligt. 

I torsdags kom den længe ventede 8´er så på dansk. og I går fik jeg købt mit eksemplar. 

Bogen er jo et teatermanuskript og derfor er det skrevet meget anderledes end en bog. 
Bogen forsætter historien om Harry Potter, 19 år efter den syvende bog. Harry er gift med Ginny og har tre børn. Den mellemste, Albus, er historiens omdrejningspunkt. 
Ron er blevet gift med Hermione og de har sammen to børn. Draco Malfoy er også blevet gift og har fået sønnen Scorpius. 
Albus begynder på Hogwarts, men modsat sin far, trivses han ikke på skolen. Hans eneste ven er Scorpius, som heller ikke altid har det lige let. Albus og Harry har svært ved at forstå hinanden, og en dag Albus overhøre en samtale mellem Harry og Amos Diggery, hvor Harry nægter at rejse tilbage i tiden, for at undgå, Amos søn, Cedric, bliver dræbt af Voldemort, under den Magiske trekamp, mange år tidligere. 
Albus beslutter sig for at han og Scorpius skal rejse tilbage og forsøge at ændre historiens gang. Men er det ikke voldsomt farligt at lave rod i fortiden, og hvilke konsekvenser har dette for nutiden??

Jeg begyndte at læse i går aftes og her til eftermiddag var jeg færdig. Da bogen er skrevet på denne måde, er den også meget hurtig læst. Jeg synes det var så fantastisk at være tilbage i universet og jeg var fuldkommen væk i bogen. 
Og efter 10 sider, har man glemt den underlige måde at læse på, og så kører den bare derud af. Selve historien er rigtig god. Og meget troværdig. Jeg ville måske bare ønske at den var lidt længere, da den er så hurtigt læst. Og selvom det er et teater jeg sidder og læser så vil jeg VIRKELIG gerne set den som film !! 

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner 
4 stjerner for fortællingen og 1 stjerne fordi det er HARRY POTTER og jeg har virkelig savnet at læse om ham. 

Kan kun give min varmeste anbefaling og sige til jer, at ikke skal lade jer skræmme af den underlige skrivestil.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar